29 veebruar 2012

SVÜF!

Hea meel on teatada, et Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) otsustas toetada Paide SRIKi taotlust projektis, mille pikk nimi on selline:
"Äriplaani koostamine ajaloolist väärtelukeskkonda, kultuuripärandit ja kogukondklikku eluviisi väärtustava ja arendava kompleksteenuse väljatöötamiseks Paide linnas".


Tegemist on KÜSK Šveitsi Vabaühenduste Fondi avalike teenuste äriplaani koostamise taotlusvooruga, mille toetussumma on 3500 eurot. Esimese etapi käigus peab 2012. a märtsist kuni juunini valmima äriplaan, mille alusel saab Paide SRIK esitada augusti lõpuks taotluse teise etappi, kus toetataks põhiprojekti 40 000 euroga (vt http://kysk.ee/?s=464).  

Projekti eesmärgiks on töötada välja äriplaan, mis aitaks hinnata, kas Paide SRIKi planeeritav tegevus kohaliku ajaloolise elukeskkonna kaitsmisel ja arendamisel on majanduslikult jätkusuutlik. Paide SRIKi eesmärgiks on arendada muinsuskaitselist ja miljööväärtuslike hoonestusalade järelevalvet, võttes seega enda kanda vastava osa avalikest (nii riigi kui kohaliku omavalitsuse) ülesannetest ning arendada välja seda tegevust toetavad kogukonnateenused. Eesmärgi täitmiseks on kavas koguda teavet piirkonna ajaoolise hoonestuse kohta, koguda ja ennistada ajaloolist taaskasutuses ehitusmaterjali, arendada ennistamiseks vajalike materjalide müüki, käivitada „muinsuskaitse kiirabi“ teenus, pakkuda kogukonnale puidutöökoja kasutamist ning alustada linnaruumis tühjalt seisvate hoonete kasutuselevõttu.

Selle, projekti esimese etapi käigus tellitakse äriplaani koostamise konsultatsioon, viiakse läbi vähemalt 4 ümarlauda, kuhu kaasatakse erinevaid spetsialiste, tellitakse ekspertarvamusi ning kirjutatakse kokku äriplaan.

Paide SRIKi esmased partnerid projektis on Kultuuriministeerium (Muinsuskaitseameti kaudu) ja Paide linnavalitsus, ent kavas on kaasata ka teisi avaliku võimu asutusi ning kodanikuühendusi, sest projekti üheks sisuks on avaliku võimu ülesannete delegeerimine Paide SRIKile (eelkõige muinsuskaitseline järelevalve).

Kel huvi projekti vastu, siis kirjutage: rainer@weissenstein.ee 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar