25 mai 2012

Natuke teateid

Ajaga on viimasel ajal nii kitsas käes, et rääkimata toimunud asjade kajastamisest ei jõua enam ka planeeritavatest väga teavitada, vähemalt veebis mitte. Aga see võibolla ongi natuke seotud ka ühe alloleva teate sisuga, ehk võibolla polekski väga paha ses suunas areneda.

Esiteks siis - 26. mail ehk sel laupäeval on teatavasti Paides tantsu- ja laulupidu. Kella 18 paiku möödub rongkäik mööda Tallinna tänavat ka kogukonnakeskusest. Meie maja on lahti, siin saab veidi süüa, juua, vaadata ringi ja tutvuda ka uue näitusega Walge Galeriis.

Teiseks. Käiku on minemas paar uut projekti. EAS rahastas KOPi kaudu Ühendus Weissenstein taotlust festivalile Kolmkõla helitehnika soetamiseks (toetussumma 1410 eurot). See tähendab, et suudame edaspidi iseseisvamalt korraldada väiksemat sorti muusikalisi üritusi.

Täna sain veel sellise rõõmustava teate, et Kodanikuühiskonna Sihtkapital otsustas toetada Ühendus Weissenstein taotlust Paide kogukonnakeskusse "annetuskeskkonna loomiseks" (toetussumma 4350 eurot). Tegemist oligi KÜSKi nö annetusvooruga, milles meie taotluse idee seisnes selles, et pakkuda inimestele võimalust nö digikeskkonnast pääsemiseks ka siis kui nad tahavad omapoolse rahalise panusega toetada kodanikuühiskonda. Veebimaailmas annetuste tegemine on kindlasti ka väga vajalik, ent vähemalt samavõrd vajalik peaks olema nö füüsiline koht, kuhu saab tulla ja kus saab lihtsalt olla ja siis soovi korral ka kohapeal annetusi teha. Meie algne mõte oli selline, et KÜSKi toetuse abil saaksime arendada siia nö kogukonnakohviku, mis aitaks sellise keskkonna loomisele kaasa, ent sellisteks investeeringuteks me kahjuks toetust ei saanud. Küll aga saame nüüd töötada ekspertide abil välja annetuste rakenduskava, st esmakordselt mingigi plaani selle kohta, kuidas ka sel moel kogukondliku tegevust finantseerima hakata. Saame koostada trükiseid, tooteid jms mis vastavat sõnumit edastavad ja aitavad ka märgata seda, mis annetuste abil on ära tehtud. Ja muidugi saame valmistada ka annetuskaste, mida saame ise või ka teised üritustel kasutada. Ja tegevusi on muidki, millest edaspidi saab järjest hakata teada andma.

Ühesõnaga - mu arust aina lämmatavamal digiajastul oleks ehk hea rohkem panustada päriskeskkonda. Ja võibolla võiks ka selle veebilehe saatus kulgeda mitte kasvamise või kahanemise suunas. Minu arust piisaks täiesti ühest staatilisest lehest, kus pole muud kui ehk pilt meie majast ja kontaktandmed. Ülejäänust saab aimu siis kui kohal käia :) (no ja muidugi ei ole kuidagi ebasoositud isealgatuslik feissbukkimine, sellest ilmselt lähiajal ei pääse).

Igatahes aitäh seega jälle meie rahastajatele!
Ja veelkord - maja on nüüdsest rohkem lahti kui varem :)

3 kommentaari:

Ahto ütles ...

Njah, huvitav, et kahest kunstnäituse avamisest saab lugeda alles nädal peale nende toimumist :) Oleks ehk ka tulnud kui oleks teadnud... Eriti see Kaido Ole näitus tundub olema suuuur saladus... :)

Rainer ütles ...

See kõik ongi üks SUUR saladus :))
Tegelikult olid teated väljas küll, Järva Teatajas lausa väike lugu ja Walge Galerii lehel ka teade. Plakatid kogukonnakeskuse juures. Siia blogisse ei jõudnud jah ..
Aga tule läbi, äkki isegi näitame mõnd pilti :)

Tiiu ütles ...

Ahto, et uudistega internetivahendusel paremini kursis olla, siis on võimalik liituda ka Paide Kogukonnakeskuse facebookis asuva grupiga - https://www.facebook.com/groups/146419895427585/
Kui Sa aga facebookikasutaja ei ole, saab teateid mailinglisti vahendusel otse oma e-maili postkasti. :)

Postita kommentaar