20 detsember 2012

Tehtud!

Tänasega on muuseumi teemaga asi ühel pool. Paide linnavolikogu otsusega kinnitati koostööleping Paide linna ja kultuuriministeeriumi vahel, mis tähendab, et muuseum antakse SA-le Ajakeskus Wittenstein üle täpselt nii nagu plaanis on olnud.
Asja taga on olnud ministeeriumi päris ultimatiivsed kirjad, mis kohati mõjuvad lausa ähvardusena. Lisaks on teada, et mingit laadi "vastuteene" on samuti linnale tehtud.
Kodanike pöördumisele, mis sisaldas mitmeid ettepanekuid ja küsimusi ning mis mh oli adresseeritud ka Paide linnavolikogule, ei pööratud vähimatki tähelepanu. Formaalselt ongi ju veel aega (vastamise 30-päevane tähtaeg), ent nüüd on kõik juba tõesti formaalsus, sest teema on ju päevakorrast maas.
Siinkohal tahaks tänada ka neid kolme linnavolinikku, kes ei hääletanud otsuse poolt. Ma usun, et nagu ka paljudel pöördumist toetanud kodanikel, ei olnud ka neil tingimata midagi otsuse kui sellise vastu, vaid pigem oli küsimus selles, kas otsuse tegemisel on kõigist sisulise otsuse tegemiseks vajalikest asjaoludest informeeritud ainult mõned kusagil tagatubades või kõik, keda asi puudutab.

Võimalik, et kõik lähebki kenasti, muuseum jääb ka ellu, pisut muutub, aga mis siis. Täitsa võimalik, et ohud, millele sai viidatud, ei muutugi reaalsuseks.Hetkel keegi nagunii täpselt ei tea, et mis ikkagi saab. Aga meil on palutud Neid usaldada.

See, mis jätab paha maigu suhu, on praegusele ajale sümptomaatiline üleolev võimuhoiak. Kodanikel lastakse suu lahti teha aga ega keegi nendega ei arvesta küll. Ei vaevuta seletamagi, asjade tegelikest põhjustest ja tagamaadest rääkima. Hoiak on selline, et kaasame neid ikka aga ärme laseme sel end segada (märkuseks: maharahustamine ei ole kaasamine). Mängime lastega vahel natuke kaasamismängu.

Vähemalt minu jaoks on sellega antud sõnum selge. Kui nii, siis nii. Edaspidi teeme targemaid valikuid ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar