21 mai 2013

Saviehituse projektikülastus




Sel nädalal võtab Paide SRIK vastu oma projektipartnereid Inglismaalt, Prantsusmaalt, Itaaliast ja Portugalist. Tegu on saviehituse projektiga „Terres a terres“ (vt lähemalt http://www.terresaterres.altervista.org/).

23. mail oleme Järvamaal aga 24. mail sõidame Paidest tellitud bussiga Lõuna-Eestisse, Moostesse. Seal toimub lühike saviehituse seminar, kus on ettekandeid nii Eesti saviehituse ajaloost kui tänapäevastest praktikatest. Pärast seminari on saviehituse töötuba, mida viib läbi Marko Kikas (vt http://saviukumaja.ee/). Lähemalt saab tutvuda Saviukumaja toodanguga – krohvid, tellised jne. Külastame ka Marko enda maja.
Lisaks tutvustatakse Mooste mõisakompleksi selle juurde kuuluva viinaköök-hotelli ja käsitööaitadega (see on vägagi vaatamisväärt kompleks).

Paidest sõidame ühiselt välja 24. mai hommikul kell 8 ja tagasi hakkame Paidesse sõitma Moostest alles õhtul kella 20 paiku.

Bussis on mõned vabad kohad, sõit ning seminaril/töötoas/ekskursioonis osalemine on tasuta aga süüa tuleb kohapeal omal kulul. Kes soovib kaasa tulla, andke palun mulle teada (rainer@weissenstein.ee või tel  5665 8752).




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar