04 juuli 2013

Kreisilinnapäev 2013

Selle aastane Paide kreisilinnapäev 13. juulil jätkab senist traditsiooni: see on kogukondlik pidu, mida paidelased teevad iseendale. Ka seekord avastame uusi mõnusaid ja seni kasutamata alasid Paide linnas. Eelmisel korral oli selleks Lembitu park, seekord seame end sisse Väike-Aia tänava äärsel rohealal.
Kreisilinnaplats on seekord jagatud järgmiste alade ja tegevuste vahel:

Kreisiturg– siin on peamiselt taaskasutusturg, kuhu ootame nii enda kasutuses olnud riiete, tööriistade kui muu sarnase müüjaid. Andke oma kasutatud aga väärikad esemed uuskasutusse! Müügialal leiab ka

Talutoiduklubi müümas Järvamaa talunike toodangut, oodatud ka kõik teised pakkuma oma aiasaadusi jms.
Platsimaksu ei ole.

Lastemaailm – Väljas on PiSi mängutuba, kes pakub lastele oma mänguhoovi, Käsitöö Katsikud loovustoaga (templitega kaartide meisterdamine), Kadriorust MiiaMillaManda Muuseum, õhupallikloun, loomaaed. Oodatud on muudki lastetegevused.

Vabakohvikud – see on koht, kus igaüks kes soovib tulla välja omaenda ühepäevakohvikuga, saab seda vabalt teha. Kohal on kindlasti jälle P.A.I. kohvik, kus saab osta nii eurode kui Paide enda raha eest, Kultuurikeskuse memmed pakuvad mulguputru ja pirukaid, PiSi mängutuba pannkooke, oodatud on kõik teisedki.

Vanalinn, Wabalinn ja Töötoad – Paide SRIK on valmis nõustama vanade majade omanikke, toimub vanade akende ennistamise töötuba, loodusvärvide tutvustamine, paekivi töötlemise töötuba, savikrohvi ja põhusavi maja töötuba. Osalemine tasuta. Tutvustame Wabalinna.

Kreisilava – esinevad Parvepoisid ja Paide linna taidlejad, toimub loeng permakultuurist (kell 11.00), esile astub kloun Sem Fatkin.
Platsil on kohal Paide Welopark – saab laenutada korda tehtud vanu jalgrattaid.

Kreisilinnapäev algab kell 10 ja hakkab otsi kokku tõmbama kell 15.

Oodatud on vabatahtlikud abilised.

Kontakt: wabalinn@weissenstein.ee, telefon 5665 8752.
Kreisilinnapäeva üks korraldajatest on Wabalinn (Paide kogukonnakeskus), http://weissenstein.blogspot.com koostöös Paide Kultuurikeskusega.

Kreisilinnapäev on üks osa Ühendus Weissenstein projektist „Vabakondlik Paide“. 
Projekti rahastab regionaalministri valitsemisala ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK linnade asumiseltside tegevusvõimekuse tõstmise toetamise voor).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar