30 jaanuar 2010

Talgud

Paide SRIKis on kavas vaikselt hakata nn oma maja korda sättima. Ei ole vist raske märgata, et maja, milles asume, ei ole just säästva ennistuse musternäidiseks, eriti arvestades seda, et asub ta koguni vanalinna kaitsetsoonis. Majal on profiilplekk-katus, pakettaknad, sobimatu värviga mäkerdatud laudis jne. Võibolla on see liialt idealistlik aga me ise loodame, et suudame majale anda nö õige välimuse nii nagu meie nimigi ütleb: säästvalt. St peamiselt kõike ise tehes, võttes vanu materjale (aknad, katusekivid jne) taaskasutusse. Töövormiks (vähemalt aeg-ajalt) võiks ju kujuneda nn koolitustalgud, kus lisaks mingite oskuste õppimisele neid kohe ka praktikasse rakendatakse samal ajal hoonet ennistades.

Esialgu püüame seestpoolt vaikselt pihta hakata. Eelinfona võib praegu välja öelda, et 19. veebruaril on Paides jälle kavas läbi viia vanalinna konverents aga seekord pisut teistlaadi ettevõtmisena, võibolla veidi rohkem sarnasena algsele ideele, millega 2005. aastal sai Weissensteini ajurünnakutel välja tuldud. Aga sellest edaspidi lähemalt. Oluline on see, et konverents ei toimu seekord mitte esinduslikus raekojas ega head sportlikku vormi eeldavas Vallitornis, vaid just Paide SRIKi majas, selle ülemise korruse saalis täpsemalt. Saali "renoveeriti" viimati peamiselt küprokiga, mis nüüd maha võetakse. Lagi saab pisut kõrgem ja seekord nn poola laudise alla. Peale tuleb hiljem ka uus soojustus, mida ise Majatohtris müüme.

Et aega napib, siis ootame kõiki, kes vähegi kaasa aidata sooviks, kahel nädalavahetusel (6. ja 7. ning 13. ja 14. veebruaril) talgutele. Laupäeval alustame kell 10, pühapäeval kell 11. Tööriistu pole vaja kaasa võtta (kuigi võib - kangi, naelatangid, trelli jms). Tulge tulge :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar