08 november 2010

KOP-KOP Welopark

Nüüd on asi siis niikaugel, et meie poolt KOPile (Kohaliku Omaalgatuse Programm) esitatud taotlus Welopargi rajamiseks sai täies mahus toetatud!

Sel suvel alustasime welopargi ettevalmistusi sellega, et kogusime kokku mõned kasutatud jalgrattad ja tegime ühe nö teabepäeva. Pärast toetuse saamist on plaanis hakata kogutud rattaid korda tegema ja neid nö tuunima (kõik welopargi rattad võiksid saada näiteks samasuguse värvilahenduse ja/või numbrid), samuti teha spetsialistide abiga mõned avalikud koolituspäevad. Ja siis kevadel on kavas welopark avada - laenutada välja kordatehtud rattaid ning pakkuda ka ruumi ja vahendeid isiklike rataste kordategemiseks.

Welopargi märksõnad on: taaskasutus, isetegemine, tervislik liikumine, autovabam Paide.

Aeg näitab, kas kunagi jõuame ka nn welopunktide võrgustikuni, mis tähendaks et näiteks laenutades ratta Paides võib selle jätta järgmisse punkti (Mäo? Vodja? Esna? Põhjaka? ....) ja vastupidi. Tekiks selline tore welotuur pisut rohelisemat laadi toetavate tegijate vahel.

Igatahes on tegu ühe järjekordse kogukonnakeskuse edasiseks käivitamiseks mõeldud projektiga, mis nüüdsest ka reaalselt jalgu alla hakkab saama.

Suur tänu kõigile, kes abiks olid ja asja vedanud on (nimeliselt tunnevad nad ennast ise kõige paremini seejuures ära aga Alo ei saa siiski jätta nimetamata :)) ja muidugi ka headele KOPi inimestele !!

3 kommentaari:

Arto ütles ...

Üks punkt tuleb J-Jaani ikka ka. Hea mööda raudteetammi tulla ju ;)
Aga hea meel, et teil juba asi reaalselt toimimas.

Rainer ütles ...

Jah muidugi ja ilmselt esmajärjekorras just Järva-Jaani, kuidas see saigi mul ununeda :)

Jan ütles ...

Tallinna luuakse ka midagi sarnast ; )
http://www.tallinnapostimees.ee/?id=344156

Postita kommentaar