23 veebruar 2011

Kalevipoja juurest

Punnitan siin juba mitu päeva, et saada kokku Vanalinna konverentsi ülevaadet ja ühes sellega nimetada ära ka paar muud vahepealset huvitavat seika aga nii kui käisin ära täna Kalevipoja vastuvõtul, tekkis kohe vajalik pauer et klahvidele pähe taguda ja emotsioon üles riputada.

See oli väga mõnusa "õhuga" õhtu. Kuidagi õige tundus kõik. Kohe algusest peale. Teistmoodi kui on olnud mujal ja varem. Natuke nagu sellist tunnet, et äkki oldi ja tunti umbes samamoodi need 93 aastat tagasi. Iseseisvuse puhul on vist loomulik, et asi on ise tehtud ja kohal ongi sellised ... ise tegijad. Paides lõpetas kontserdi Bonzo, kes oli suur soe punkt vabariigiemotsioonile.

Muud polegi vaja kirjutada. Tänu ja suisa kummardus sulle Arlet, kes sa vähemalt Paides vahepeal nagu Jumalapoeg suurel ekraanil keset poolt sõna lakke tõusid. Päriselt ka - hästi tehtud (st mitte see tõusmine, vaid kogu Kalevipoja vastuvõtt)!!!

Homme siis järgmisele üritusele ja loodetavasti varsti tuleb lugu ka konverentsist, lipust ja usaldusmehest. Päris mitmed muud asjad jätaks veel pikemaks ajaks saladuseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar