15 veebruar 2011

Pisut haridusteemast

Ammu pole olnud aega kajastada toimunud asju.
11. veebruaril pandi lõpuks Vee tn 1 majale mälestustahvel A.W.Hupelile. Avamisel oli päris palju inimesi, oma 20 vast ikka. Mõni küsis, et milleks see tahvel, kui Reopalu kalmistul juba on üks. Tegemist on tegelikult Hupeli teo mälestamisega - kooli asutamise ja maja linnale kinkimise meelespidamisega. Kuna 1902. aastal avaldas tolleaegne linnapea Brasche plaani majale Hupeli mälestuseks tahvel panna, siis nüüd on see mõte siis lõpuks ellu viidud. Teine asi on see, et Paide vanalinnas võiks majade arhitektuuri- või kultuuriajalooline väärtus senisest rohkem silma torgata. Taolised tahvlid on üks viis seda teha.
Suur tänu OÜ-le KÜ Kujundus, tahvli kujundusega jäid kõik väga rahule ja Järvamaa Pärandi Sihtkapitalile, mis on puhtalt kodanikualgatuslik ettevõtmine, tahvli avamise rahalise toetamise eest, samuti kõigile kes kohal olid ja ettevõtmist nii toredasti toetasid!
(pildid läbisegi Jan Vutilt, Alo Aasmalt ja Tiiu Saaristilt):




 

Milline on järgmine plaan? Jällegi üks pikalt meeles mõlkunud asi - paigaldada Vallimäele või selle lähistele mälestusmärk Liivi sõjas kannatanud paidelasele, sh 1572/73 linna kaitsnud (eesti soost) landsknehtidele, võibolla ka Oldenbockumile. See on selline suuremat sorti ettevõtmine, mille üle peaks pikemalt mõtlema ja nõu pidama.

11. veebruari õhtul toimunud nn vabaharidusteemaline loeng tõi kokku umbes 25 inimest. Oli elav arutelu koos põhjaliku ülevaatega waldorfpedagoogikale tuginevast erakoolist Keilas. Suur tänu Urmas Kellerile loengu eest ja Indrek Roosile abi eest loengu korraldamisel!
Kas Paides võiks ka käima saada erakool? Lapsevanemate endi algatatud ja suunatud. Kohe tikub silme ette pilt nn vanast koolimajast Posti tn ääres eks ... See on jälle üks tõsine ja päris vastutusrikas ettevõtmine, eks näis kui palju huvilisi see kokku toob. Loodetavasti saab sellest teemast lugeda ka mõnes järgmises KoosOlekus.


See nädal läheb siis Vanalinna konverentsi ettevalmistades. Tulge ka kuulama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar