12 august 2013

Arvamusfestival 2013

Rootsis on juba aastakümneid peetud poliitilist festivali Almedals Veckan ning tänavu toimub esmakordselt Eestis just sellest sündmusest inspireeritud „Arvamusfestival 2013“. Kahe päeva jooksul augustis tulevad Paidesse kokku erinevad arvamusliidrid, eksperdid ja poliitikud, et arutleda Eesti jaoks olulistel teemadel ja pakkuda ka lahendusi, kuidas elu Eestis saaks paremaks muuta.

„See on nagu nagu sõnarokifestival või intellektuaalne puhkus, kus arutatakse Eesti olevikku ja tulevikku puudutavaid küsimusi,“ ütles Arvamusfestivali vedaja ja idee maaletooja Kristi Liiva. „Eesmärk on, et me kõik tunneksime rohkem huvi, oleksime avatud uutele mõtetele ja räägiksime rohkem kaasa Eesti jaoks olulistel teemadel.“

Arvamusfestival toimub 16.-17. augustini Paide vallimäel. Kahel pealaval tuleb arutamisele peaaegu 20 erinevat teemat. Nii näiteks debateeritakse kuluutri ja majanduse suhete ning haridusreformi üle, aga mõtiskletakse ka selle üle, millist riiki tahame ja jaksame pidada, kui kallis on vaesus ning milliseid inimesi ootame Eestisse elama väljaspoolt. Oma jah-sõna osalemiseks on andnud paljud eestlastele hästi tuntud inimesed nagu näiteks Heldur Meerits, Karl-Martin Sinijärv, Kaja Kallas ja Kersti Kaljulaid.

Esimene Arvamusfestival saab teoks kodanikualgatusena ja vabatahtliku tööga, oma õla pani alla Avatud Eesti Fond, kaasa aitavad Paide linn ja Järva maavalitsus.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar