07 veebruar 2009

Põrandakoolitus PSRIKis

Täna toimus Paide SRIKis koolitus laudpõrandate looduslikest ja traditsioonilistest hooldusvahenditest. Lihtsamalt: kas vanale heale ja vanast värvist puhastatud põrandale panna lakki, õli, vaha või hoopis seepi ning milliseid tooteid ja kustkohast selle jaoks hankida. Koolituse viisid läbi Tallinna Majatohtri tublid inimesed Katri ja Sille. Nagu PSRIKis ikka, tegime ka seekord nii, et teooriat oli vähe, selle asemel kanti 10 erinevat, Majatohtris müügil olevat vahendit PSRIKi koolitustoa vanale, ilusale, laiade laudadega põrandale, mis eelnevalt oli Speedheateriga vanast värvist (mitte veel lõpuni - kes tahab vahel kätt proovida, andke teada) puhastatud. 5 lauda, pooleks jagatuna - st 10 erinevat varianti jäävad nüüd näha igaühele, kes tahab näha, kuidas MT-s müüdavad tooted põrandal välja näevad. Kasutatud tooted on ka PSRIKis saadaval, kui vaja ka käega katsumiseks ja nuusutamiseks.

Panin ka pilte üles, nende abil peaks ka saama päris hea ülevaate, ilmselt on neist eriti abi just koolitusel käinutele. Näha saab neid koguni kahes kohas, SRIKi kodulehel aga ka Wotogaleriis (kus saab neid ka suuremaks klikkida).

Väga tore päev oli mu arust. Suur tänu koolitajatele ja osalejatele! Järgmiseks on plaanis teha 28. veebruaril pottsepakoolitus. Just vanade ahjude ja pliitide teemal. Ja edasi võiks minna paari uue ideega. Üks neist on Marko väljapakutud: lihtsad inimesed, mitte professionaalsed koolitajad või ehitajad, võiksid rääkida oma kogemustest oma maja renoveerimisel. Nii headest kui vigadest. Nagu ikka, ükski heategu ei jää karistamata, nii ka seekord - Marko peab ilmselt ühena esimestest oma Nahkanuia lugu tulema rääkima.

Aga kel veel ideid, andke aga teada.

1 kommentaar:

Hongmees ütles ...

Tänane koolitus oli tõesti väga hea! Aitäh Sulle ja tüdrukutele.

Nahkanuia lugu räägin meelsasti kuigi idee sai välja käidud pigem eesmärgiga kuulata teiste kogemusi. :) Loodetavasti ei jää ma ainsaks "lektoriks" selles loengusarjas!

Postita kommentaar