28 veebruar 2009

Pottsepakoolitus

Tänane pottsepakoolitus läks taas mu arust igati täie ette. Kohal oli lausa 26 inimest, ehkki mitte päris lõpuni (kestis koolitus üle 4 tunni), nii et mõned pidi koguni ukse taga kuulama. Küsimusi oli väga palju, aga et Andres Leinart on kogenud pottsepp, siis said kõik vist ka rahuldavad vastused. Pilte (mis küll väga palju koolituse sisu edasi ei anna - põhiliselt näete tahvlit, mille ma eile valmis tegin) näeb siit. Kasulikke nippe sai igatahes palju kuulda.

Põhjus, miks ma just Andrese kutsusin, oli selles, et käisin ise 2008 sügisel tema läbiviidud pottsepakursusel JKHK-s. Tookordne oli muidugi tunduvalt pikem ja põhjalikum, praktilises osas õnnestus ka endal üks pliit üles saada (mitte üksinda loomulikult) aga siis oli ka eesmärgiks uute ahjude/kaminate/pliitide tegemine, mitte vanade taastamine nagu tänasel koolitusel. Aga tollest kursusest ka see hea mulje Andresest - praktiliste oskustega, väga hoolikas ja põhjalik meistrimees. Tänane päev jäi tegelikult liiga lühikeseks, et kõike vajalikku ära kuulata. Ka ei ole meil kahjuks PSRIKis ühtegi katkist ahju, mida parandada. Aga kui kõik plaanid teoks saavad, siis ehk aasta lõpu poole saab teha veel ühe pottsepaürituse - seekord üritaks Andrese juhendamisel ja koolitustalgute käigus nii pottahju kui leivaahju PSRIKi ruumidesse üles laduda.

Märtsi PSRIKi koolitused on ka paigas. Kindlasti toimub vana maja kontekstis sisekujundusalane koolitus 28. märtstil (viib läbi sisearhitekt Heli Aade, kes juba PSRIKis väga palju abiks on). Loodetavasti toimub märtsi esimeses pooles ka värvimistehnikate (aaderdus, marmoreering jms) alane koolitus, mida jätkab Olesja Jatsuk, aga selle kuupäev on esialgu veel lahtine. Kes tahab PSRIKi meililisti kaudu toimuvaga rohkem kursis olla, andke endast teada paide@srik.ee aadressil.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar