19 veebruar 2009

Raekoja Ajalooõhtu

26. veebruaril on tulemas üks Weissensteini üritus, mille olen nimetanud "Raekoja Ajalooõhtuks". Sellist ettevõtmise veidi mitteformaalselt sisu peaks see nimetus kajastama. Siin on plakat (Juhani joonistuse põhjal):

Kavas on kaks huvitavat ettekannet. Vanast teedevõrgust on siin blogiski omajagu juttu olnud, Valdo Praust räägib sellest teemast lähemalt, eriti seoses Paidega. Juttu peaks olema teedevõrgust alates lausa 10. sajandist. Loodetavasti näeme ka kaardimaterjali. Kahjuks ei pruugi selleks ajaks Stockholmist kohale jõuda üks 1620-te aastate Eesti- ja Liivimaa alade kaart, millel peaksid mh olema soosillad peale märgitud. Tellisin selle küll juba ammu, aga esialgu ei ole aimugi, millal kohale jõuab.

Teine ettekanne on Aldo Tammelt. Tema esivanemad, Hoffmannid on olnud 19. sajandil üks tuntumaid perekondi Paides, mh on neile kuulunud praegune raekoja maja, selle kõrval olev TÜ kauplus ning ka praegune KEA õppehoone Tallinna tänaval. Juures on palju huvitavat fotomaterjali. AT kaudu on meil seega selline isiklik "puude" kunagisse Weissensteini.

Peale selle musitseerivad Paide Muusikakooli õpilased, 6 pala on kavas. Kohvi ja küpsist pakume ka. Muidugi on kõik tasuta. PLV poolt on meile tasuta kasutamiseks Raekoja II korruse ilus saal. Vast on lootust selleks ajaks ka teised Juhani pildid ära raamida ja kusagile üles panna. Nii et vaadata ja kuulata peaks midagi ikka olema.

Midagi samasugust on kavas teha veel kusagil mai lõpupoole. Seda seepärast, et nagunii tuleb korraldada Weissensteini aastakoosolek, teeks seekord siis pisut avalikuma ürituse, kus mh saaks arutada ka Weissensteini või vanalinna edasise saatuse üle. Aga sellest edaspidi, sest vahepeale mahub vist teisigi ettevõtmisi.

1 kommentaar:

Rainer ütles ...

Selle 17. saj alguse kaardi sain Riksarkivest kätte (CD-l, 500SEKi). Väga kena kaart, maanteid küll peal ei ole, kuid on jõed, asulad, soosillad jms.

Postita kommentaar