04 november 2013

Põhja-India muusika Paides, Türil ja Tartus

Khayali kaja
Põhja-India muusika tuur

Manodž Dubey (vokaal)
Pradeep Dubey (tabla)
 Külalisesinejad Tartus ja Türil:
Kaido Kirikmäe /looper/ ja Leho Rubis /India klassikaline flööt bansuri/


06.11 Paide Walge Galerii, Tallinna tn 11
Algus: 19.00, piletid:  5€, tudengile ja pensionärile 3€
Avatud kohvik
Kontakt: Leho Rubis 58145981

07.11 Tartu Genialistide Klubi
Maailmamustrid: India õhtu!
Algus: 21.00, piletid: 5€/tudengile 4€

08.11 Türi Kultuurimaja
Algus: 19.00, piletid: 5€/tudengile ja pensionärile 3€

  
  
Manodž Dubey on iidse Põhja-India klassikalise muusika khayal stiili esindaja, kes  on esinenud Prantsusmaal, Hispaanias, Itaalias ja Eestis. Koos oma guru, tuntud Varanasi „vana kooli” laulja pandit Channulal Mishraga on ta tuuritanud üle kogu India. Lisaks traditsioonilisele isiklikule õpetaja-õpilase vokaaltreeningule on ta omandanud nii bakalaureuse kui ka magistri kraadi vokaalmuusikas Allahabadi Prayag Sangit Samiti akadeemiast.  Tema pärimusliiniks on Kirana-gharana.

Pradeep Dubey tabla (Põhja-India rütmiinstrument) mängu stiil järgib Varanasi-gharana põhimõtteid vastavalt oma guru pandit Dhani Ram Mishra traditsioonile. Pradeep on esinenud mitmel pool Indias ning viibib praegu koos oma lauljast vennaga Euroopa tuuril. Tal on bakalaureuse kraad Varanasi Ülikoolist ja magistrikraad Allahabadi Prayag Sangit Samiti akadeemiast.

Kaido Kirikmäe on muusikat loonud alates 1990. aastast, alustades psühhedeelse rockmuusikaga, mille juurest on tänaseks jõudnud eksperimentaal/elektroonilise kõlapildini.Kaido loob ja esitab oma muusikat kontsertidel 100% reaalajas, luues kohapeal massiivseid, rafineerimata helilaineid luuperi ning analoogaparaatide abiga.
Kaido Kirikmäe on sooloesinejana andnud ligi 100 kontserti ja lisaks Eestile esinenud Lätis, Leedus, Venemaal, Poolas, Saksamaal, Shveitsis, Ungaris, Rumeenias, Inglismaal ning Islandil.
  

Leho Rubis on kunstnik (www.lehorubis.com) ja muusik, kelle muusikaline pärimusliin on seotud Indias asuva Varanasi linna ja Põhja-India klassikalise muusikaga. India muusika kõrval on Leho üles astunud ka eksperimentaalsetes projektides.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar