21 november 2013

Wabalinna maja päev

30. novembril 2013 avatakse terveks päevaks Paides, Tallinna tn 11 asuva maja uksed, et tutvustada „Wabalinna maja“.

Seni on see maja olnud tuntud erinevat laadi kodanikualgatusi koondava Paide kogukonnakeskusena. Alates 2007. aastast on majas tegutsenud MTÜ Paide SRIK, 2010. aastast alates on lisandunud teisigi vabatahtlikkuse korras käima lükatud tegevusi nagu Paide ainus kunstigalerii, mis kannab praegu nime Walge Galerii. Järvamaa Vabatahtlike Keskus, Welopark, naiste käsitöötoad, kogukondlik ajaleht KoosOlek, Paide oma raha P.A.I., Talutoiduklubi, mitmed koolitused, kontserdid, konverentsid jne.

„Kogukonnakeskuse“ nimi on majale jäänud aja jooksul külge tegelikult pooljuhuslikult. Nii mitmelgi põhjusel on see pisut eksitav nimetus. Seepärast oleme otsustanud valida erinäolisema nime, mis sobib paremini kirjeldama vabatahtlike aktiivset keskust, mille eesmärgiks on linnakeskkonna arendamine ja kujundamine. 30. novembrist hakkab maja kandma seetõttu „Wabalinna maja“ nimetust, sel päeval on võimalik ka kohapeal näha, millist vabakondlikku tegevust see nimetus hõlmab.

Wabalinna maja on 30. novembril avatud kella 11st alates. 
Terve päeva jooksul tegutseb vabatahtlike poolt käima lükatud Wabalinna kohvik
Kella 11-st alates on kohal Talutoiduklubi, mille kaudu saab endale tellida kohalike talunike kaupa. 
Kell 12 avame Walge Galeriis uue näituse ning kell 14 ja 19 näitame Kinobussiga koostööd alustanud Wabakinos filme. 
Kell 15 toimub majas uue raadiosaate „Wabalinna stuudio salvestus“ ja kell 16 järjekordne KodanikeKlubi, kus seekord on teemaks riigigümnaasium, arutelus osaleb Järva Maavanem.

Õhtul kell 18 toimub vabatahtlike tänuüritus „Olen VABA tahtlik“. Räägime sellest, mida vabatahtlike abiga on nii Wabalinna majas kui Paides tehtud, sh selle-aastaste vabatahtlike koolituste tulemusi, täname vabatahtlikke, tutvustame oma uut veebilehte ja räägime maja tulevikuplaanidest.

Kell 20 on Orelipoisi kontsert, millele järgneb pidu.

Kindlasti ei ole Wabalinna maja saanud päris valmis, ent ta on avatud kõigile linnakodanikele ja külalistele. Astuge läbi!





Üritust  toetavad muuhulgas Siseministeerium, Regionaalministri valitsemisala ja KÜSK.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar