06 oktoober 2011

Hooaja avapidu

Juba pea nädal aega tagasi tegime kogukonnakeskuse uue hooaja avapeo. Kuulasime Kaidolt tulevase muusikaalbumi esitlust, seinale olid välja pandud plakatid P.A.I. reformi kohta, õues seisid welod. TÕNi rahastusel toimusid ka kaks õpituba. Üks oli MTÜ Käsitöö Katsikute läbiviidud seebi valmistamise õpituba kus osales 15 inimest.

Wabalinna üritusena toimus esitlus ja arutelu teemal "Kogukonnaaed Paidesse". Kuulasime kuidas Triin Pokk rääkis sellest, mismoodi rajati Tallinna Katlaaed. See oli ikka julge ettevõtmine seal :) Paides võiks asi ilmselt pisut teisiti välja näha. Üks võimalus oleks piisava huviliste hulga korral rentida sobiv maatükk näiteks linnalt, samuti võiks leida hoopis mõne vanalinna krundi, mis on hooletusse jäänud ning mille omanik oleks huvitatud sellest, et tema majapidamisel silma peal hoitakse. Aiapidamisehuvilised tegeleksid esmalt aiaga, aja jooksul aitaksid kogu kinnistut korras hoida, mis oleks mõlemale poolele kasulik. Teine võimalus on käivitada aiajagamise programm, kus need kel on aed aga pole aega või jõudu sellega tegeleda pakuksid seda kasutada neile, kes sooviks omada aeda aga kel pole seda võimalust. Kel huvi sel teemal arutelu jätkata, andke märku!

Lõpetasime jälle TÕNi toetatud õpitoaga, milleks oli seekord tantsutuba. Osales 14 inimest. Päris kõva trampimine oli vahepeal :)

Igatahes on hooaeg avatud. Kui ainult SRIKi tegevusi mainida, siis oktoobris on tulemas mööbli restaureerimise koolitus (8., 9. ja 15. oktoober), vanade raamatute restaureerimise koolitus (29. oktoober), sgraffito koolitus (5. ja 12. november). Käsitöö Katsikute ringidega saab tutvuda nende kodulehel. Wabalinna projekt plaanib detsembrisse kohalike rahade teemalist konverentsi ja veebruaris midagi pisut ootamatut. Igatahes käige siin vahel ja püüdke kursis olla :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar