04 juuni 2012

Järvamaa meene 2012

Ka sel aastal toimub maakondlik konkurss "Järvamaa meene". Konkursile sai töid esitada kuni maikuu viimase päevani. Konkursist ja esitatud töödest saab ülevaate jarva.ee portaalis, eraldi on avatud ka vastav facebooki leht, kus oma lemmikute poolt saab hääletada. KesFBInimene pole, saab hääletada ka otse jarva.ee lehelt: http://www.jarva.ee/index.php?page=1308&.

Ka kogukondlik maksevahend ehk Järvamaa oma raha P.A.I. on konkursile esitatud. Minu arust võikski konkursist osavõtt olla võimalikult aktiivne. Ideid ja häid teostusi ju tegelikult on küll. Juba praegu on Paides asuv i-punkt ilusaid näiteid pungil. Oluline on aga leida ja arendada midagi sellist, mis saavutaks tuntuse ka väljaspool maakonda ning omaks mingit laiemat, kohale positiivset imagot andvat sõnumit.

P.A.I.d võiksid sellist eesmärki täita ju küll. Esiteks tutvustavad nad Järvamaa väärtusi - 4 eri nominaaliga P.A.I.-l on esitletud kokku 4 erinevat Järvamaa seotud ja ka laiemalt tuntud persooni ning 4 Järvamaaga seotud hoonet, mil igaühel oma sõnum.
P.A.I.-d on puhtalt Järvamaa inimeste looming - nii oma sisult kui vormilt. Nad on ilusti kujundatud ja esitlevad siinset väärikalt.

P.A.I.-del on oluline sõnum - neid saab teenida vabatahtliku tööga, ehk panustades just kohaliku kogukonna arengusse. P.A.I.-d on praktilised - neid saab kasutada, makstes mitmete kaupade ja teenuste eest juba praegu näiteks Paides kogukonnakeskuses, ent teenuste ja kaupade ringi on väga kerge laiendada.

P.A.I.de kasutamine rõhutab just kohaliku kogukonna arendamise tähtsust ning seda, et üks Järvamaa märke võiks olla ehk mitte füüsiline objekt või suvaline lause, vaid pigem mõtteviis, mida võiks ju kirjeldada kui säästvat, elukeskkonda hoidvat ehk rohelist ja kogukondlikku (väga "järvamaalikud" märksõnad muide, lisaks sellele et kaasaegsed ja aktuaalsed).
Kohe peaks ringlusse jõudma ka uus KoosOleku number, mis seekord 12-leheküljelisena tutvustab P.A.I.sid ka lähemalt.

Aga see ei tähenda muidugi, et just P.A.I. peaks konkursi võitma, vaadake ikka kõiki esitatud töid :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar