17 august 2009

Munakivitee

Täna vaatasin, et Rüütli tänavat kaevatakse. Ja JIPis ongi uudis, et tänaval tehakse ettevalmistusi munakivisillutise paigaldamiseks. Tee peaks valmis saama 9. oktoobriks. Väga positiivne uudis. Lisaks sellele, et munakivi on õigeim tänavakate selle Paides pea ainsana eheda miljöö säilitanud tänava jaoks, annab see ka võimaluse munakivi nö ära testida, et juhul kui seda kunagi tõesti hakatakse ka keskväljakule planeerima, oleks põhiprobleem ehk tikk-kontsade murdmise küsimus ka lahenduse saanud.

Ideaalne oleks muidugi, kui ka tänavapind tagasi allapoole (u 30-40 cm) viidaks, see päästaks maju, mille sokkel on tänavapinnast allapoole jäänud ning muidugi oleks ka esteetiliselt oluline. Kuid see jääb ilmselt ära. Oleks liiga suur ettevõtmine. Aga hea seegi. Isegi väga hea. Jääb siis alla kaks kuud tulemust oodata.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Kas munakivi pannakse tervele tänavale või ainult keskele

Rainer ütles ...

Ma usun, et munakivi pannakse ikka tervele sõiduteele. Kuid see ei ole mingi pisike ümer kivi. See on ikka külgedelt klombitud ja pealt veidi kumer, vana, siitsamast Paidest pärit kivi.
Kõnniteele peaks tulema midagi tasasemat, ideaalne oleks paekiviplaat nagu see Paides on omal ajal, siis kui ehitati Rüütli tänaval olevad majad, olnud.

Postita kommentaar